Costuri & Cazare in campus

Costuri

În momentul de faţă şcoala percepe o taxă de 200 € pe an. Costurile pentru masă, cazare şi studiu sunt acoperite prin veniturile care provin din închirierea spaţiilor, prin donaţii din ţară şi străinătate. Intretinerea instalatiilor campusului sunt asigurate si prin prin implicarea activa a tuturor studentilor.

Cazarea in campus

Studenții sunt cazați in camere de câte 2-3 persoane.

SMC Pacea are cantină locală, în cadrul căreia studenții vor beneficia de 3 meniuri pe zi, la ore stabilite în orar.

Studenții care sunt familiști  vor avea parte de servicii deosebite dacă prezintă calitatea de părinți. Pentru aceasta este necesară o discuție prealabilă cu conducerea misiunii.

Vezi câteva mărturii ale studenților care au absolvit la Pacea:

Interesant a fost faptul că am învățat să ne adaptăm ușor-ușor unul altuia, între studenți, sub același acoperiș, la aceeași masă (cu același meniu) unii stând în aceeași cameră sau bancă, într-o clasă comună, lucrând cot la cot, aceeași “porție de muncă” și având aceleași reguli după care trebuie să ne desfășurăm activitatea în cadrul școlii”…am realizat că școala în care am intrat nu este doar pentru îmbogățirea cunoștințelor noastre biblice și mai ales este o școală a caracterului creștin. Pentru a dobândi un astfel de caracter e nevoie de multă șlefuire, care nu ar fi posibilă fără un colectiv atât de diversificat

Mi-am închipuit că, la o școală biblică, înveți, ești examinat, termini școala și cunoști ce dorește Dumnezeu de la tine, iar pe lângă asta, pleci cu un bagaj bun de cunoștințe din Cuvântul Lui. Mi-am dat seama că aici sunt cu adevărat intr-o școală, și nu o școala în care sa invăț doar teorie, ci o școală practică. Prin intermediul colegilor mei, invăț să respect oamenii, să îi slujesc, sa îi iubesc și să fiu disciplinat. Profesorii sunt exemplu pentru noi. Cel mai benefic este că le putem vedea viața, putem invăța, putem discuta cu ei. În fiecare zi, după cursuri, unul dintre profesori stă cu noi până seara, așa că avem ocazia să putem petrece timp, să discutăm și să organizăm unele întâlniri de părtășie împreună cu ei. Cel mai important in relația noastra cu ei, este că ne sunt și prieteni iar asta ne ajută mult.

 Oricât de multe cuvinte aș folosi să explic ce am găsit aici la scoală, ar fi prea puțin. Pentru mine, e exact ceea ce aveam nevoie: un mediu creștin, în care să mă apropii și mai mult de Dumnezeu. Nu este un colț de rai, dar este un colț de pe pământ care mă pregătește pentru Rai!

De când am venit la „Școala de misiune Pacea“ am învățat să respect mai mult oameni care nu-l cunosc pe Domnu Isus. Relația mea cu Dumnezeu a căpătat un nou sens și o noua ținta. In tot timpul acesta de studiu la scoală am experimentat pe Dumnezeul bibliei așa cum Î-l prezinta ea și am realizat că viața mea trebuie sa fie dedicată pe deplin în brațul Său. Asa că m-am decis, după terminarea acestor 2 ani de studiu să merg acasă și să mă implic în lucrarea de plantare de biserică în localitatea din care fac parte. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a studia la această școala și aș dori ca toți tinerii din Romania să aiba aceasta șansă deoarece un timp din acesta este foarte favorabil pentru întreaga viața.

In urma cu un an, când am venit la “Școala de misiune Pacea” eram o persoană egoisăa și inchisă în sine însuși. Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat în viața mea iar acum după un an de studiu pot spune că sunt mult mai deschis pentru cei din jurul meu și mult mai comunicativ. În acest an de studii am înțeles ce înseamna cu adevărat ca Isus să domnesca în totalitate în viața mea, tot ceea ce se face prin mine nu se face prin puterea mea ci prin harul și putera lui Dumnezeu. Pe parcursul acestui an de studiu relația mea cu Dumnezeu a devenit mult mai personala și mai puternică. Tot la “Pacea” am învățat cât de important și plăcut este să-mi împărtașesc credința persoanelor necreștine. După ce voi termina școala doresc să mă implic în lucrarea de slujire iar ceea ce doresc eu este să plantez cel putin o biserica. Sunt multe zone, sate in Romania care duc lipsă de slujitori și de biserici, acolo doresc eu să mă implic.

Scoala de misiune Pacea m-a ajutat să-mi înțeleg vremelnicia în raport cu veșnicia și locul meu în planul lui Dumnezeu, sa filtrez informatiile ce le primesc în special din punct de vedere spiritual și D-zeu prin intermediul „Scolii de misiune Pacea“ a demontat din mine multe prejudecăți și idei legaliste pe care de altfel nu știam că le am. A fost cea mai importantă stație și investiție din viața mea, cel mai important capitol pe care l-a scris D-zeu în viata mea. Deși cursurile țin doar 2 ani, este timpul petrecut la Pacea reprezintă baza de care am nevoie și pe care doresc să clădesc cât trăiesc.

Suntem o familie din Tg. Mureş. Şcoala Pacea a avut un impact mare în formarea noastră de credinţă, în mentalitatea noastră şi în plan spiritual. Trăind aici L-am experimentat pe Dumnezeu într-o măsură în care nu ne-am fi închipuit. Aceste experienţe ne-au schimbat viziunea noastră despre lucrarea de misiune şi evanghelizare. Şcoala ne-a oferit posibilitatea de a ne pune în mişcare cu totul altfel decât cea din biserica de care aparţinem. Recomandăm această şcoală pentru toţi care vor să-şi pună viaţa la dispoziţia lui Dumnezeu.